Mijn favorieten

Huis verkopen met verlies

Huis verkopen met verlies - restschuld - huis onder water


Als je meer hypotheekschuld hebt dat dat je huis waard is, dan staat je huis onder water. Meer dan 750.000 huizen hebben dit probleem. Gelukkig is er steeds vaker een mogelijkheid om min of meer tot een oplossing te komen.

De gemiddelde restschuld bedraagt momenteel ca. € 36.000,-.

Je huis verkopen met verlies betekent dat je met een paar dingen rekening moet houden.
Ten eerste moet je met je bank regelen hoe ze ermee omgaan als je je huis gaat verkopen met verlies.
Ten tweede wil je de kosten van een makelaar laag houden, omdat de courtage ook nog eens bij je restschuld komt.
Het beste is om vooraf contact op te nemen met je hypotheekadviseur of je geldverstrekker. Vergeet je dit, dan heb je kans dat de hypotheek niet van je huis kan worden afgehaald (hypotheek kan niet worden geroyeerd) en dan kun je je huis niet overdragen aan de koper.


Restschuld aftrekbaar


Gelukkig is de rente van je restschuld eigen woning aftrekbaar. Dat mag gedurende 15 jaar. Ook als je geen nieuw huis koopt en voor de restschuld een lening afsluit.
Alleen bij restschulden die zijn ontstaan of nog ontstaan tussen 29 oktober 2012 en 31 oktober 2017 geldt deze aftrekbaarheid voorlopig.
Wil je dus profiteren van dit belastingvoordeel en je kunt het financieel hebben, begin dan op tijd met de verkoop van je huis.
Je huis verkopen doe je dan het beste bij een goedkope makelaar met zoveel mogelijk service.
Bij Woonregisseurs NVM makelaars verkoop je je huis zonder courtage vanaf € 750,- vooraf en € 750,- bij verkoop. Voor dat bedrag wordt je huis professioneel gefotografeerd, komt je huis goedkoop op Funda en wordt alles haarfijn geregeld. Woonregisseurs is veilig en duidelijk.
Woonregisseurs zet ook een ontbindende voorwaarde in je koopovereenkomst voor het geval het (nog) niet lukt met het regelen van de restschuld. Daarmee voorkomen we een boete aan de koper als je niet kunt leveren.
De Vereniging eigen huis heeft in mei 2015 een overzicht gemaakt van de banken die iets met je restschuld kunnen doen. Er is een verschil in behandeling van restschuld per bank en per leningsvorm.
Meer over kwijtschelden restschuld vind je hier:
Lees meer over NHG en restschuld


Huis onder water

Staat je huis onder water, heb je een restschuld of ga je je huis verkopen met verlies? Dan is huisonderwater.eu een aanrader. Deze website helpt je verder.

Goedkoop je huis verkopen in de regio Uden, Veghel, Schijndel, Bernheze, Oss of Landerd doe je vervolgens bij Woonregisseurs NVM makelaars en woningmarketeers.
Je mag natuurlijk ook altijd met ons even bellen met 0412-692700 of mailen voor meer informatie.

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring