Woonregisseurs | NVM makelaars | Huur en verhuur

­

Het kostenaspect

Wij zijn van mening dat hoofdzakelijk de opdrachtgever betaalt voor onze dienstverlening. Dat is meestal de verhuurder.
Dus huur je een huis dat via ons kantoor in de verhuur staat, dan betaal je als huurder slechts een klein bedrag aan administratiekosten. Daar rekenen wij € 95,- voor. Deze kosten maken we voor een adequaat inspectierapport dat voor jou als huurder ook grote waarde heeft i.v.m. de staat van oplevering.

Wil je ons inschakelen om je te helpen bij het zoeken naar en het onderhandelen over een woning die niet bij ons in de verhuur staat, dan maken we daarover een dienstverlening-bij-aanhuur afspraak, waarin precies wordt vastgelegd wat we doen en wat we daarvoor vragen.

Wil je ons inschakelen bij de verhuur van een of meerdere woningen, dan maken we daarover een dienstverlening-bij-verhuur afspraak. Hierin staat ook precies wat we doen en wat de investering is.

Meer informatie? Neem contact met ons op!
­

Huis of woning huren

­

Je wilt een­huis huren. Weet je al wat voor soort woning je wilt huren? Een appartement of eengezinswoning? Wat is de maximale huur die je wilt betalen?

Genoeg lastige vragen dus. Loop daarom eens bij ons binnen. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en we kunnen je in een vrijblijvend gesprek van advies voorzien over de mogelijkheden.

Woonregisseurs Premium Woningmarketeers - lid NVM betekent niet alleen kwaliteit voor jou als huurder, maar ook voor de verhuurder. Daarom kunnen wij een NVM woontoets uitvoeren, zodat de verhuurder weet dat je de juiste huurder bent.

Een woning­huren doe je in­vier stappen. Wij ondersteunen je tijdens alle fases.

 • Stap 1 Het woningaanbod.
  Het aanbod van huurwoningen is groot. Wij kunnen je helpen met het maken van de juiste keuze. We hebben hierin jarenlange ervaring en beschikken over een uitgebreid netwerk van NVM-collega’s. Zo weet je binnen korte tijd of er een woning wordt aangeboden die aan je wensen voldoet. Je kans om snel een geschikte woning te huren neemt dus aanzienlijk toe. Je kunt natuurlijk ook zelf zoeken en een selectie uit het aanbod van funda maken.
 • Stap 2 De bezichtiging
  Je hebt je (droom)woning gevonden. Het is tijd om de woning te bezichtigen. We begeleiden je tijdens de bezichtiging. We informeren je dan ook over de kenmerken van de woning zoals de onderhoudsstatus en de servicekosten.Verder nemen we de tijd om je vragen te beantwoorden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Voldoet de woning niet aan je wensen? Dan zoeken we verder.
 • Stap 3 De acceptatie.
  Je weet het zeker. De woning voldoet aan je eisen en je wilt er zo snel mogelijk intrekken. Voordat het zover is, moet er nog het nodige worden geregeld. Wij zorgen voor zekerheid, we controleren de woning en stellen een inspectierapport op.
  Dan heb je meteen een duidelijk overzicht van de staat van de woning. Ben je akkoord, dan teken je het overnamedocument. Hiermee verklaar je de woning over te nemen van de huidige huurder.
  Ook de verhuurder moet jou accepteren. De verhuurder wil weten of je een goede huurder bent. Wanneer de verhuurder ons heeft ingeschakeld is de kans groot dat je te maken krijgt met de NVM-woontoets.
 • Stap 4 De sleuteloverdracht.
  Het overnamedocument is getekend. je moet nu nog de huurovereenkomst tekenen. In dit document zijn al je rechten en plichten opgenomen. Na ondertekening ontvang je de sleutel voor de woning. Gefeliciteerd! Je bent nu de nieuwe huurder.

­

Huis of woning verhuren

Je wilt een woning(en) verhuren. Hier komt veel bij kijken, want je doet zaken in een lastige markt met vaak wijzigende regelgeving. Welke huur kunt je vragen? Waar moet ik rekening mee houden?

Loop daarom eens bij ons binnen. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen. We kunnen je in een vrijblijvend gesprek van advies voorzien. Ook voor tijdelijke verhuur.

Een woning verhuren doe je in vier stappen. Wij ondersteunen je tijdens alle fases.
­

 • Stap 1 Het aanbieden van de woning
  Samen bespreken we de woning die je wilt verhuren. De afmetingen en bijzondere eigenschappen worden genoteerd en je geeft aan welke eisen je stelt aan de potentiële huurder.
  Een belangrijk aspect is het bepalen van de juiste huurprijs. Wij zijn precies op de hoogte van de markt en wij kunnen dan ook voor een reële maximaal haalbare huurprijs vaststellen. Zo kan je huurwoning uitgebreid en met alle kenmerken op funda.nl­worden geplaatst.
  De gegevens van het pand zijn gekoppeld aan de zoekcriteria en woonwensen van de woningzoekende. Ook is gekeken naar de eisen die je stelt aan potentiële huurders. Komt dit met elkaar overeen, dan worden geïnteresseerde kandidaten uitgenodigd om de woning te bezichtigen.
 • Stap 2 De bezichtiging
  De bezichtiging biedt ons een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-huurder geïnteresseerd is in juist deze woning. En waar aanvullende vragen liggen. Wij brengen na de bezichtiging altijd verslag uit over het resultaat.
  Er wordt zorgvuldig gekeken naar de eisen en wensen, want je neemt uiteindelijk de beslissing of je in zee gaat met de huurder. Wij werken met de NVMWoontoets. Je toekomstige huurder wordt in dat geval gescreend op kredietwaardigheid, identiteit, enz, enz. De bezichtiging biedt ons een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-huurder geïnteresseerd is in juist deze woning. En waar aanvullende vragen liggen. Wij brengen na de bezichtiging altijd verslag aan je uit over het resultaat.
 • Stap 3 De acceptatie
  Er wordt zorgvuldig gekeken naar jouw eisen en wensen, want jij neemt uiteindelijk de beslissing of je in zee gaat met de huurder. Verschillende NVM-makelaars werken met de NVMWoontoets. De toekomstige huurder wordt in dat geval gescreend op kredietwaardigheid, identiteit, enz, enz.
  Besluit je de kandidaat-huurder te accepteren? En besluit de kandidaat-huurder je woning te accepteren? Dan gaan we alles regelen.
  We controleren samen met de kandidaat-huurder de woning en stellen een inspectierapport op. Zo hebtben beiden meteen een duidelijk overzicht van de staat van de woning. Gaat de kandidaat-huurder akkoord, dan wordt een lijst opgesteld met over te nemen zaken. Bijvoorbeeld een vloer of gordijnrails. Wij ondersteunen hierin.
 • Stap 4 De huurovereenkomst
  Voor huurovereenkomsten nemen we het meest recente contract van de ‘Raad voor onroerende Zaken’ (ROZ) als basis. In de huurovereenkomst worden de standaardgegevens en eventuele bijzondere bepalingen opgenomen.
  Na tekening van de overeenkomst vindt de sleuteloverdracht plaats. De huurder wordt door ons uitgebreid geïnformeerd over zijn rechten en plichten. Zo komen de huurder en verhuurder niet voor verrassingen te staan.

­

Tijdelijke verhuur

Momenteel staan er veel woningen te koop. Is tijdelijke verhuur een oplossing tegen hoge lasten?

Veel mensen hebben­een nieuwe woning gekocht, terwijl de oude woning nog niet is verkocht. Als dit langer duurt dan verwacht, gaan eigenaren vaak op zoek naar mogelijkheden om de dubbele lasten te drukken. Als mogelijke optie om de kosten te drukken komt al snel tijdelijke verhuur ter sprake.­

Risico's
Het tijdelijk verhuren van een te koop staande woning brengt risico’s met zich mee:

 • een verhuurde woning is mogelijk lastiger te verkopen.
 • betaalt de huurder op tijd­en hoe gaat de huurder om met de woning.
 • is er­toestemming­van de bank?
 • wat­zijn de­fiscale gevolgen.
 • wil­de huurder de woning­verlaten, zodra de woning is verkocht?
 • is er kans op een wietplantage­in de woning.­Goede screening door een NVM-makelaar is daarbij onontbeerlijk.

Schakel ons in
Wij kunnen je goed informeren over de mogelijke risico’s en gevolgen van tijdelijke verhuur.

Wij werken met de NVMWoontoets. Je toekomstige huurder wordt in dat geval gescreend op o.a. kredietwaardigheid en identiteit.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring